Kobber tagrender - Æstetisk tilføjelse til dit hjem

Kobber tagrender er både ekstremt holdbare og kan være en æstetisk tilføjelse til dit hjem. De kan modstå ekstreme vejrforhold, og de kan derfor være gode til huse, der ligger ude ved kysten. Læs mere om fordelene og ulemperne ved dem.

Hvad er fordelene og ulemperne ved kobber tagrender?

Kobber er et meget stærkt materiale, som er kendt for at holde i rigtig mange år. Dette er vigtigt, når det gælder tagrender. De skal kunne holde til det skiftende vejr, som nogle gange kan være rigtig slidende for dem.
 
Bor du et sted, hvor dine tagrender især bliver udsat for forskelligt vind og vejr, så er det særlig vigtigt, at du vælger et materiale, som kan holde til det. Her er kobber tagrender et godt valg, da de vil holde i mange år, og på grund af deres naturlige korrosion dannelse af overfladen, kræver de næsten ingen vedligeholdelse.
 
En ulempe ved kobber tagrender er, at de kan være dyre at få. Kobber er generelt et dyrt materiale grundet holdbarheden og kvaliteten, og man skal derfor betragte det som en langsigtet investering. Det er dog altid vigtigt at vedligeholde en smule løbende for at holde bedst mulig kvalitet.

Flot patina til huset

Når man først modtager sine kobber tagrender fra nye, vil de have en skinnende overflade og en kobberbrun farve. Efter lidt tid vil overfladen blive mere mat, men stadig beholde farven.
 
Efter nogle år vil den brunlige farve forsvinde, og farven vil blive grønlig. Det ses eksempelvis på mange slotte, hvor taget har en lys grønlig farve, fordi det tidligere har været kobbertag. Farven er derfor ret karakteristik, hvor patina giver ejendommen et unikt udtryk.
 
Skiftet mellem farverne vil afhænge af miljø, natur og vejrforhold, og det kan derfor være svært at sige, hvor lang tid der vil gå før den får patina.

Hvor ofte skal kobber tagrender renses?

Kobber tagrender skal ligesom alle andre tagrender renses et par gange årligt. Dette er dog ikke grundet materialet, men det drejer sig om at holde nedfaldent skidt og snavs væk, så dine tagrender ikke stopper til.
 
Hvis ikke at man fjerner blade og andet skidt, der falder fra taget og omliggende træer, vil vandet ikke kunne ledes væk fra huset, og dette kan ende i fugt- og vandskader på huset.
 
Hos Sanitize tilbyder vi effektiv og nem tagrenderens, hvor vi kommer forbi og klarer det for dig. På den måde behøver du ikke bekymre dig om overstoppede tagrender.