Montering af tagrender - Professionel eller gør-det-selv?

Det kan være svært at vide, hvor krævende montering af tagrender er, og man kan derfor nemt undervurdere processen. Selve opsætningen afhænger meget af husets type, hvor det kan være afgørende for, om man skal have hjælp fra en professionel eller kaste sig ud i det selv.

Hvad er vigtigt med montering af tagrender?

Ved montering af tagrender er det vigtigt, at de sidder korrekt, så de leder vandet væk fra huset. Hele formålet med dem er primært, at de skal beskytte husets fundament mod vand. På den måde er man bedre stillet i forhold til fugt- og vandskader på huset, som kan være dyrt og vanskeligt at reparere.
 
Har du planer om at sørge for opsætningen selv, er det vigtigt, at har du det rette værktøj til projektet. Når de er monteret, skal du sikre, at de sidder godt fast, da de kan holde til lidt af hvert. Hvis ikke de sidder rigtigt, kan man risikere, at de falder ned og gør skade på taget.

Tips til montering af tagrender

Det bedste tip til montering af tagrender er derfor at anskaffe sig tagrender, der er nemme at sætte op og sørge for, at man har det rigtige værktøj. Skal de monteres på et nybyggeri er det ofte lettere end på ældre huse.
 
Dette skyldes, at man ofte kan sætte det på før den nederste del af taget er opsat. På ældre huse kan det være nødvendigt at fjerne denne del, hvis der skal være plads til at sætte dem korrekt på. Når de sættes op, er det også meget vigtigt, at der ikke er fugt og svamp i fundamentet.

Hvilke tagrender skal man vælge?

Tagrender findes i mange forskellige materialer, som alle har deres fordele og ulemper. Hvis du selv skal stå for montering af tagrender, kan det være en fordel at benytte Plastmo tagrender, som er kendt for at være nemme at sætte op.
 
Derudover skal du vurdere, hvor modstandsdygtige de skal være, alt efter det klima, de udsættes for. Bor du eksempelvis ude ved kysten, kan det være en god idé at sikre, at de kan tåle voldsomt vind og vejr. Her kan man overveje at anskaffe sig zink tagrender, som er utrolig slidstærke.

Rens af tagrender

Efter montering af tagrender er det vigtigt at sørge for, at dine tagrender renses jævnligt. Hos Sanitize er vi eksperter i tagrenderens, hvor vi har mange års erfaring indenfor området. Vores hovedopgave er at sørge for at gøre det så let som muligt for dig at vedligeholde dine tagrender.
 
Dette gøres gennem en rens, hvor man sørger for, at der ikke sidder snavs og skidt fra taget, som kan gøre det svært for vandet at løbe gennem dem. Hvis dine tagrender ikke bliver renset, kan det betyde, at vandet ikke ledes væk fra huset, og dette kan ende i fugtskader på huset.
 
 
Få også mere information om Kobber tagrender og rensning af tagrender i Odense og Nordsjælland